Online cursus ‘Omgaan met mensen met dementie’

Dementie is een ziekte met grote gevolgen. Niet alleen voor de mensen die de ziekte treft, maar ook voor de mensen in de directe omgeving. U ziet iemand geleidelijk veranderen en steeds afhankelijker worden. Als familielid of naaste bent u praktisch en emotioneel vaak nauw betrokken bij de zorg voor iemand met dementie. Gebleken is dat deskundige informatie over de ziekte helpt om regie te houden en uw leven zo goed mogelijk voort te zetten.

Deze cursus biedt u in vier online bijeenkomsten veel informatie over de ziekte en het verloop daarvan. Maar ook gelegenheid tot het delen van ervaringen en praktische tips om met de situatie om te gaan. Er is tijdens iedere bijeenkomst ruimte voor uw eigen vragen.

De cursus is bedoeld voor partners, familieleden en naastbetrokkenen van mensen met dementie die nog zelfstandig thuis wonen in de Achterhoek (niet voor professionals). Ook naasten die zelf buiten de regio wonen kunnen deelnemen.

Praktische informatie
De cursus wordt gegeven door twee ervaren begeleiders bij dementie; Rinske Colenbrander en Annet Aaldering – beide werkzaam in de Achterhoek.
Vier online bijeenkomsten op dinsdagavond 1 – 8 – 15 – 22 november. Tijd | 19.00 tot 20.30 uur (inloop vanaf 18.45 uur)
Deelname is gratis!
Maximaal 50 deelnemers.
Het uitgangspunt is dat u alle vier de bijeenkomsten deelneemt.
Klik hier voor het aanmelden van de online cursus.
Na aanmelding ontvangt u een link die toegang geeft tot de bijeenkomsten.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Marga Geurtzen | netwerkondersteuner
T. 06 – 59 84 34 67

Vragen over de inschrijving kun je mailen naar: info@netwerkouderenachterhoek.nl