Vacature: Casemanager Dementie | regio de Liemers – regio Doetinchem

Wil jij ervoor zorgen dat mensen met dementie zolang mogelijk thuis kunnen blijven wonen en zet jij het welbevinden van deze doelgroep voorop? Lijkt het jou een uitdaging om vanuit jouw specialistische zorgkennis te werken aan de beste zorg en de kwaliteit van leven van de klant met dementie? Ben jij een zelfstandige, signalerende en inspirerende Verpleegkundige of Social Worker die gaat voor optimale zorg- en dienstverlening? Vind jij het leuk om andere professionals te coachen en te adviseren, zodat zij het beste uit zichzelf kunnen halen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen als Casemanager?
Als casemanager dementie ondersteun en begeleid je zowel de klant als diens mantelzorgers. Daarnaast bewaak je de onderlinge samenhang in de zorgverlening, zodat kwalitatief breed verantwoorde zorg geleverd kan worden vanuit de vraag en de behoefte van de klant.

Je zorgt ervoor dat de klant met dementie zo lang mogelijk thuis kan wonen met een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven. Dit geldt niet alleen voor de klant zelf, maar ook eventueel voor diens mantelzorger. Als thuis wonen niet meer haalbaar is, ondersteun je in de toeleiding naar een passende woonomgeving. Je werkt aanvullend op en versterkt het al aanwezige cliëntsysteem. Zowel de klant, de mantelzorg als het professionele zorgteam worden optimaal in positie gebracht, waarbij je een coachende en coördinerende rol bekleedt.

Je bent een teamspeler. In overleg met klant, mantelzorger, het zorgteam en / of andere zorg professionals wordt de inhoud van de zorg bepaald. Daarbij ben je proactief en anticipeer je op hetgeen gaat komen. Je ondersteunt zowel de klant met dementie als de mantelzorger gedurende het zorgtraject, zodat overbelasting en de gevolgen daarvan kunnen worden voorkomen.

Je ondersteunt collega’s en mantelzorgers binnen de directe zorgverlening aan klanten met dementie, door onder andere scholing, klinische lessen, lezingen en het verspreiden van relevante informatie. Je levert een bijdrage aan het ontwikkelen, integreren, profileren en professionaliseren van casemanagement bij dementie. Ook werk je samen met en ondersteun je andere professionals zoals wijkverpleegkundigen bij het bieden van casemanagement aan mensen met dementie en hun naasten. Je geeft door middel van scholing- / informatiebijeenkomsten je kennis door aan andere professionals en vrijwilligers in het zorg- en sociaal domein, maar ook aan ondernemers of andere geïnteresseerden en om daarmee een bijdrage te leveren aan een dementievriendelijke maatschappij.

Wie ben jij
Op de eerste plaats zet je het welbevinden van de klant voorop. Passie, betrokkenheid én deskundigheid: dat heb je daarbij nodig! Je hebt een voorbeeldfunctie als professional en laat dat zien in je manier van werken. Je bent een betrokken en prettig persoon in de omgang. Je bent communicatief zeer vaardig en je bent een doorzetter als het gaat om zaken organiseren en regelen. Je bent vindingrijk bij het oplossen van problemen die samenhangen met dementie en overtuigingskracht en hebt inlevingsvermogen bij de begeleiding van klanten en hun netwerk.

Verder beschik je over:

  • Een hbo-V of hbo Social Work / Maatschappelijk Werk diploma;
  • Kennis van dementie en psychogeriatrie, de sociale kaart en medische terminologie;
  • Werkervaring met de doelgroep is uiteraard een grote pré;
  • Je beschikt over een rijbewijs en eigen vervoer.


Zo zorgen wij voor jouw werkgeluk

Werken bij Sensire biedt veel variatie. Je krijgt ruimte en tijd om de kwaliteit van zorg- en dienstverlening neer te zetten en je verder te ontwikkelen. Je kunt rekenen op een afwisselende, zelfstandige functie met veel sociale contacten en een prettig werksfeer. Wij zijn voor zowel regio de Liemers als regio Doetinchem op zoek naar een nieuwe collega voor 24 tot 28 uur per week. We bieden je bij aanvang een jaarcontract met kans op verlenging, de functie is ingeschaald in schaal FWG 50 (€2717,16 – €3942,98 o.b.v. 36 uur, exclusief 8% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering) conform de cao VVT. Afhankelijk van de ervaring die je meebrengt bepalen we de exacte hoogte van je salaris.

Enthousiast geworden? Solliciteer nu!
Klik hier voor meer informatie en om direct te solliciteren. Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met Elly Geurts, Teamregisseur, via 06-10922172.