Netwerkpartner aan het woord… Amphion Cultuurbedrijf

Ouderenprogramma Lang Leve Kunst & Naoberschap

Lang Leve Kunst & Naoberschap is het ouderenprogramma van Amphion Cultuurbedrijf in Doetinchem. Wij bieden 193 Kunstnaobers uit de Achterhoek een leuke, zinvolle en leerzame plek vol ontmoeting vanuit kunst en cultuur en met “wederzijds genoegen”. Kunstnaobers nemen zelf deel aan activiteiten en sommige geven hun eigen ideeën vorm in een activiteit voor anderen. Dat doen ze dan samen met een kunstenaar. Deze Kunstnaobers zijn ook de vrijwilligers die bij ouderen thuis, in kleine groepjes op bijv. een dorpshuis en in verzorgingshuizen ouderen een kunstmomentje komen brengen; dat is ons naoberschap. Vanuit hun eigen passie en met aandacht dragen ze zo bij aan de kwaliteit van leven van een ander. Door samen iets te maken, muziek te luisteren of te zingen, verhalen te oogsten of voor te lezen, en nog veel meer. Kunstnaobers zijn dus mensen die kunst en cultuur beleven en geven; het wederzijds genoegen. Onze Kunstnaobers ontmoeten elkaar 4 keer per jaar op het Lang Leve Kunstcafé. 

Kunstnaobers worden?  Mail dan naar mariavanderpost@amphion.nl of aniterkelens@amphion.nl Ook organiseren we met regelmaat leuke workshops of activiteiten. Die lees je in onze nieuwsbrief. Opgeven voor de nieuwsbrief kan door een mail te sturen naar: langlevekunst@amphion.nl

Pilot
Bij ons programma krijgen we de laatste tijd meer vragen van thuiswonende mensen met dementie die niet meer aan de reguliere cursussen kunnen deelnemen maar ook geen aansluiting vinden bij de dagbesteding. Daarvoor starten we na de zomer een pilot samen met de Stadskamer met een Open Atelier. Het Open Atelier is een creatieve plek waar mensen een vaste ochtend in de week creatief met eigen werk aan de slag kunnen o.l.v. een kunstenaar. Vanuit thuis begeleidt de kunstenaar de deelnemer naar het atelier. Op de stadskamer is er achtervang vanuit de zorgkamer en is er ook ondersteuning voor de mantelzorger als dat nodig of gewenst is. Na de zomer meer hierover!


Amphion Cultuurbedrijf

Anita Erkelens