Lokaal Samenwerken gaat weer van start

De bijeenkomsten van Lokaal Samenwerken ‘Samenwerken in de zorg voor ouderen’ vindt dit jaar plaats in de gemeenten Aalten, Oost Gelre en Winterswijk in samenwerking met GGNet. Het thema van de bijeenkomsten is ‘Psychiatrie’.

Een depressie bij ouderen wordt vaak niet herkend en krijgen ze lang niet altijd de juiste behandeling. Psychische hulpverlening aan ouderen vraagt om een specifieke aanpak. Omdat psychische aandoeningen, zoals een depressie, op oudere leeftijd op een andere manier ontstaan en tot uiting komt dan bij (jongeren) volwassen. Soms uit een depressie zich in lichamelijke klachten of slaapproblematiek en wordt eerder gedacht aan dementie of Parkinson. En soms uit een depressie zich bij ouderen in een verpleeghuis in gedragsproblemen; bewoners willen niet meedoen, zijn knorrig en klagen.

Psychische problemen bij ouderen zal de komende jaren alleen maar toenemen, doordat het aantal ouderen hard groeit en er niet meer zorgpersoneel bij komt. Maar hoe kan de (zorg)professional hierop anticiperen? Hoe herken je psychische klachten bij ouderen? Wat is het risico van onbehandelde psychische problemen? In deze themabijeenkomst wordt hier met behulp van een casus dieper op ingegaan. Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige Janine de Haan en Verpleegkundig Specialist Marinda Markink van GGNet zullen tijdens deze bijenkomsten toelichting geven op psychische klachten bij ouderen.

Daarnaast is het fijn elkaar weer te spreken en te zien!

Lokaal Samenwerken
Gemeente Oost Gelre – maandag 27 maart 15.00-17.00 uur – Gemeentehuis Oost Gelre in Lichtenvoorde
Gemeente Winterswijk – donderdag 30 maart 15.00-17.00 uur – Zonnebrinkcentrum in Winterswijk
Gemeente Aalten – woensdag 5 april 15.00-17.00 uur – Gemeentehuis Aalten in Aalten

Klik hier voor het agendaoverzicht.