Kick off Regioplan ‘De Gezondste Regio Achterhoek’

Uitnodiging: Maandagavond 1 juli kick off Regioplan ‘De Gezondste Regio Achterhoek’
Je bent van harte welkom met ons mee te denken over de uitdagingen, veranderingen en kansen die bijdragen aan gezonde Achterhoekers, op de kick-off van het Regioplan De Gezondste Regio Achterhoek op maandagavond 1 juli!

De Achterhoek vergrijst en de kloof groeit: tussen mensen die zichzelf wel weten te redden en mensen die dat niet lukt. Ondertussen groeit de zorgvraag en neemt het aantal zorgverleners af. Dit zijn grote uitdagingen. Wij weten dat wij hiervoor nieuwe wegen moeten bewandelen.

Op die wegen ontmoeten we Achterhoekers die heel bewust het heft weer in eigen handen nemen in hun zoektocht naar gezond en gelukkig leven. Daarin werken Achterhoekers, zorgprofessionals, zorgorganisaties, gemeenten en zorgverzekeraars samen aan de gezondheid in de regio. Daarover gaan wij graag met jullie in gesprek!

Waar en wanneer
We organiseren deze uiteraard op een mooie, toepasselijke locatie in de Achterhoek, namelijk in de SaZa topsporthal, sportweg 1 in Doetinchem van 19:00-22:00 uur.

Wat
Frans Miggelbrink neemt ons mee in het programma van de avond en de bestuurlijke trekkers van de vier thema’s van het Regioplan geven een toelichting. Te weten: Marije Eleveld (thema Gezond Leven & Preventie), Renée Wilke (Veerkrachtig Ouder Worden), Karen Pijnenburg en Marco Bennink (Mentaal Gezond), Joop Wikkerink (Prettig Werken in Zorg en Welzijn) en Mieke Zemmelink en Jorik Huizinga (Algemeen Bestuur). Diverse praktijkvoorbeelden komen aan bod en uiteraard is er volop gelegenheid voor ontmoeting.

Programma
19.00 – 19.30 uur: Inloop met koffie, thee en in gesprek over thema’s op de markt met de bestuurlijk trekkers en inhoudelijk betrokkenen
19.30 – 20.15 uur: Inleiding status regioplan en tafelgesprek met bestuurlijke trekkers
20.15 – 20.45 uur: Pauze met een drankje en weer mogelijkheid in gesprek over de vier thema’s op de markt
20.45 – 21.30 uur: Praktijkvoorbeelden per thema, projectleiders en ervaringsdeskundigen zelf aan het woord.
21.30 – 22.00 uur: Afsluiting met een borrel

Aanmelden
Erbij? Van harte welkom! Meld graag aan via: https://8rhk.nl/kick-off-regioplan/.

Met vriendelijke groet namens de bestuurlijke regiegroep Regioplan ‘De Gezondste Regio Achterhoek’
Mieke Zemmelink