Gespreksgroep voor partners van jonge mensen met dementie

Dementie is een ziekte met grote gevolgen. De diagnose zet het leven op zijn kop. Dat geldt nog meer als de ziekte je treft als je nog jong bent en nog midden in het leven staat. De impact is niet alleen heel groot voor de persoon zelf, maar ook voor de partner en het gezin. Het zorgt voor tal van uitdagingen en vragen, bijvoorbeeld over werk, inkomen, opvoeding, zingeving en seksualiteit. En er zijn veel regelingen waar je mee te maken krijgt. Hoe ga je daar als partner mee om? Hoe kun je samen alles goed regelen? Hoe hou je het vol, in de combinatie tussen mantelzorg, gezin, werk en sociaal leven?

Door te praten en te ervaren dat je niet alleen bent in deze situatie, kunnen partners van elkaar leren en steun halen uit elkaars verhalen. De onderlinge verbondenheid en elkaar begrijpen kan de partners sterken in het dagelijks leven.

De gespreksgroep is voor partners van jonge mensen met dementie jonger dan 67 jaar. Er is een gespreksgroep in West- & Oost-Achterhoek.

West-Achterhoek
Op maandag van 14.30 uur tot 16.00 uur. Dag, tijdstip en frequentie kunnen in overleg met de groep aangepast worden. Instroom is op elk moment mogelijk.

Oost-Achterhoek
Woensdag 7 juni van 16.30-20.00 uur bij Zorgerf Gastenhook, Oostermeenweg 23a in Groenlo.
De datum voor de volgende bijeenkomst volgt!

Heb je interesse of heb je te maken met iemand voor wie deze gespreksgroep behulpzaam kan zijn?
Neem voor de bijeenkomsten in West-Achterhoek contact op met: Gertrude Eggink via 06-51 91 54 86 of amw.oudeijsselstreek@sensire.nl (T 088-260 91 71).
Neem voor de bijeenkomsten in Oost-Achterhoek contact op met: Belinda Winters via 06-10 44 24 80 of belinda.winters@netwerkouderenachterhoek.nl (Informatiepunt Dementie Achterhoek T 085-485 75 80)