Alzheimer Trefpunt Berkelland | bijeenkomsten voorjaar 2023

Het Alzheimer Trefpunt Berkelland is een fijne ontmoetingsplek voor tips en informatie over (omgaan met) dementie. De bijeenkomsten bieden praktische informatie, gezelligheid en lotgenotencontact. Afdeling Oost-Gelderland organiseert elke tweede dinsdagavond van de maand een Alzheimer Trefpunt Berkelland.

Waar?
Activiteitencentrum De Meijer (Voormalig Bibliotheek), Hessenweg 2, 7261 WN  Neede
(onderdeel van organisatie Zorg-Erf D’n Aoverstep)

Hoe laat?
Inloop vanaf 19.00 uur. Start 19.30 tot 21.00 uur.

Voor wie?
Het Trefpunt is toegankelijk voor iedereen: mensen met dementie, mantelzorgers en belangstellenden zijn van harte welkom – Toegang is gratis.DINSDAG 14 MAART | Dagbesteding, wat, wanneer, hoe?
Deze avond wordt nader ingegaan op de verschillende vormen van dagbesteding voor mensen met dementie. Wat kan dagbesteding bieden? Waarom is het zo belangrijk, niet alleen voor degene met dementie zelf maar ook voor de mantelzorger? Welke mogelijkheden zijn er? Voor wie? En wanneer is het verstandig om aan dagbesteding te gaan denken en contact op te nemen?

DINSDAG 11 APRIL | Dementie en voeding
Wanneer iemand getroffen wordt door de ziekte dementie kan het eten en drinken een probleem worden. Niet alleen omdat de indeling van de dag, het besef van tijd en het ‘hongergevoel’ vaak vervaagt, maar ook vanwege problemen met de motoriek of het kunnen onderscheiden van bord, beker en bestek. Deze avond besteden we aandacht aan het belang van goede voeding en het vasthouden van het dagelijkse ritme daarbij. Maar ook zal er aandacht zijn voor aanpassingen die het eten makkelijker maken, zoals vingerfood, de aankleding van de tafel en kleurgebruik.