Alzheimer Trefpunt Aalten-Oost Gelre-Winterswijk | bijeenkomsten voorjaar 2023

Het Alzheimer Trefpunt is een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met dementie, hun partners, kinderen, familie, vrienden, hulpverleners en anderen belangstellenden. Tijdens de informele bijeenkomsten krijg je informatie over dementie, krijg je antwoord op vragen en kun je ideeën en ervaringen uitwisselen. Het Alzheimer Trefpunt Aalten-Oost Gelre-Winterwijk organiseert elke vierde woensdagavond van de maand een Alzheimer Trefpunt.

Waar?
Cultureel Centrum Den Diek, Dijkstraat 30, 7131 DP in Lichtenvoorde
N.B. Ingang achterzijde, aan zijde Hamalandhal, Van der Meer de Walcherenstraat 3

Hoe laat?
Inloop vanaf 19.30 uur. Start 20.00 tot 21.30 uur.

Voor wie?
Mensen met dementie, mantelzorgers en belangstellenden – Toegang is gratis.WOENSDAG 22 FEBRUARI | Mantelzorg bij dementie, hoe zorg je ook goed voor jezelf?
Als je zorgt voor een naaste met dementie komen er veel veranderingen op je pad. Veel !regeldingen” vragen je aandacht en zorg. Vaak kun je je naaste steeds minder goed alleen laten. Voldoende tijd nemen voor jezelf kan er dan gemakkelijk bij inschieten. Je staat voor je gevoel altijd !aan” en dreigt oververmoeid te raken. Hoe kun je dan toch een balans vinden in de zorg voor je naaste en de zorg voor jezelf”? Deze avond gaan mantelzorgconsulenten Ingrid te Winkel en Helene den Breeker in op deze vragen. U krijgt informatie en tips en er is gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen van anderen te horen.

WOENSDAG 22 MAART | Delen van ervaringsverhalen (interactieve avond)
Een heel aantal mensen, die in hun omgeving te maken hebben met dementie, hebben hun ervaringen en gevoelens op papier gezet. Ook mensen die zelf dementie krijgen, schrijven steeds vaker op hoe zij dit ervaren. Herkenning, verbazing of een tip van een ander? Het is belangrijk je gehoord te voelen en je verhaal kwijt te kunnen. Voor velen kan het een steun zijn om van anderen te horen hoe zij met bepaalde situaties omgaan. Soms is het ook al fijn om te horen dat je niet de enige bent die met dementie te maken heeft. Deze avond delen we deze mooie, fijne, soms ontroerende verhalen en gaan we in gesprek met elkaar.