Agenda Tour de Achterhoekbank | Praat vandaag over morgen

We worden met elkaar steeds ouder. Iedereen wil oud worden, maar niemand wil oud zijn. Hoe kijken we naar onze ‘oude dag’?

We denken en praten er nog nauwelijks over. Simpelweg omdat we niet weten wat we kunnen doen, of omdat we er nog niet aan willen denken. Stel het niet uit. Praat vandaag over morgen. Met die boodschap roepen we iedereen in de Achterhoek op in gesprek te gaan over ouder worden. Wat kun jij betekenen voor de ouderen in jouw omgeving? Hoe wil jij zelf oud worden? Wat verwacht je van je naasten, je naobers of van de overheid? En zijn die verwachtingen realistisch? Wat kun je nu al regelen om straks prettig oud te worden?

Dit gesprek is nodig omdat Nederland in snel tempo vergrijst. In de Achterhoek sneller dan het landelijk gemiddelde. De zorg voor ouderen verandert daardoor drastisch. Dat vraagt iets van ons allemaal. Ga d’r eens voor zitten, ga vandaag het gesprek aan over morgen.

Weten wanneer de Achterhoekbank in jouw omgeving staat? Kijk dan op www.achterhoekbank.nl/agenda voor de toerdata en ga het gesprek aan over morgen!